Witaj! Rejestracja

Głos Kobiet w Sieci

Witaj na naszym forum. Zanim napiszesz pierwsze słowo zapoznaj się z naszym regulaminem http://www.maszwybor.net/showthread.php?tid=2. Pamiętaj, jeśli przyszedłeś/przyszłaś tutaj aby naruszać nasz spokój, obrażać nas czy próbować dyskutować z naszymi przekonaniami twoja bytność tutaj zostanie natychmiast zakończona. Nie chcemy dyskusji ideologicznych. Nie chcemy rozmów czy postępujemy słusznie czy nie! Nie chcemy oceniania nas! Dlatego uważnie dobieraj słowa! (June 16, 2016)

Prosimy, przeczytaj najpierw ten dział: http://www.maszwybor.net/forumdisplay.php?fid=83 Jeśli jesteś pewna, że nie znalazłaś odpowiedzi na swoje pytanie, załóż wątek. W ten sposób unikniemy niepotrzebnego dublowania tematów. (August 17, 2016)


Czekolada WrednejMi :)
#1
½ szklanki oleju kokosowego,½ szklanki ciemnego kakao, bądź karobu,⅓ szklanki syropu klonowego, daktylowego lub innego słodu,garść suszonych wiórków kokosowych,*garść orzechów włoskich,*garść niesiarkowanych rodzynek.*
*dodatki mogą być dowoln
Odpowiedz
#2
Rozpuść olej kokosowy w rondlu na średnim ogniu i delikatnie wymieszaj.Dodaj kakao i słód i ponownie wymieszaj.Zdejmij rondel z palnika i przelej masę na małą blachę do pieczenia lub do pojemnika z płaskim dnem, wyłożony pergaminem (ważne, żeby naczynie zmieściło się do zamrażarki). Rozprowadź równomiernie tak, by cała masa miała około 1 cm grubości.Teraz czas na dodatki – możesz nimi posypać wierzch rozpuszczonej czekolady.Tak przygotowaną masę umieść w zamrażarce i poczekaj, aż stwardnieje (czas do około 2. godzin).Twoja czekolada jest już gotowa. Przed zjedzeniem pokrój ją w drobne kawałki. Całość przechowuj w lodówce, ponieważ czekolada z oleju kokosowego dość szybko sięrozpuszcza.
Ja jestem na diecie wiec nie zre i starsznie Ci zazdroszcze ale 2,4 w dol jeszcze 5  hura
Odpowiedz
#3
Kurcze. Od samego czytania ślinka leci mniam 
Muszę gdzieś skopiować i chętnie spróbuje :)
Odpowiedz
#4
Ja zrobie jak mi sie tylko centymetr wysokosci zamrazalnika zwolni :D
Odpowiedz
#5
A ja pewnie za pół roku znając siebie.
A może się zmobilizuję na urodziny synka :)
Odpowiedz
#6
Ja tez dzis napalilam sie na mieso wolowe od gospodarza ostatnio na kurczaki i nie mam bawet 1 cm w zamrazalniku. Ja daje do plastikowych pojemnikow na zywnosc tylko takich szerszych i mowie Wam smak inny niz cokolwiek  buziak
Odpowiedz
#7
WrednaMi też lubię kucharzyc :) czekolady jeszcze nie robiłam. Zrobię bo zbliża się ku temu okazja rodzinna. Zawsze nowość!

Błędy też się dla mnie liczą. Nie wykreślam ich ani z życia, ani z pamięci. I nigdy nie winię za nie innych.
Odpowiedz
#8
szkoda ,ze nie mam talentu do gotowania :( z dokladnym przepisem , moze cos tam mi wyjdzie  :rotfl:
Na pewno sprobuje , wydaje sie byc smakowita mniam
Odpowiedz
#9
Dziewczyny te co lubia dobre rzeczy to w tym dziale o gotowanu same sprawdzone pysznosci ;)
Odpowiedz




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości