Witaj! Rejestracja

Głos Kobiet w Sieci

Witaj na naszym forum. Zanim napiszesz pierwsze słowo zapoznaj się z naszym regulaminem http://www.maszwybor.net/showthread.php?tid=2. Pamiętaj, jeśli przyszedłeś/przyszłaś tutaj aby naruszać nasz spokój, obrażać nas czy próbować dyskutować z naszymi przekonaniami twoja bytność tutaj zostanie natychmiast zakończona. Nie chcemy dyskusji ideologicznych. Nie chcemy rozmów czy postępujemy słusznie czy nie! Nie chcemy oceniania nas! Dlatego uważnie dobieraj słowa! (June 16, 2016)

Prosimy, przeczytaj najpierw ten dział: http://www.maszwybor.net/forumdisplay.php?fid=83 Jeśli jesteś pewna, że nie znalazłaś odpowiedzi na swoje pytanie, załóż wątek. W ten sposób unikniemy niepotrzebnego dublowania tematów. (August 17, 2016)


O wątróbce
#11
Ja wolę drobiową bo po prostu lepiej mi smakuje, przyrządzam ją na patelni, obtaczając w mące i z cebulką :) Wieprzowa jest twarda zresztą wszystko zależy od przyrządzenia.
Odpowiedz
#12
Ja tez uwielbiam wątróbkę drobiową. Duszę ją z cebulką, jak zostanie to robię z niej pastę do chleba. Czasami również robie ją jak kotlety w panierce. Taką lubią moje dzieci .
Po każdej ,największej burzy ... ten ...promień musi wyjść ..... w stronę słońca idź ....w stronę słońca idź ....
Odpowiedz
#13
Dobrze, że temat podbity. Muszę w takim razie znów kupić i zrobić, bo też lubię, a i na zdrowie mi wyjdzie.
"Barbie nie może cenić innych kobiet, ponieważ musi z nimi rywalizować: jestem piękniejsza, zgrabniejsza, nie mam cellulitu, mam narzeczonego, a ty nie masz. Potem kobiety wyobrażają sobie, że wystarczy wyjść za mąż, aby mieć u stóp cały świat. Nikt im nie mówi, że małżeństwo to jest ogromna, ciężka praca."
Maria Janion
Odpowiedz
#14
Zdrowa? Nie zdrowa?
Chyba jeszcze nikt od wątróbki nie umarł :)
W umiarkowanych ilościach napewno nie zaszkodzi.
Odpowiedz
#15
W czasach kiedy wojsko bylo obowiazkiem mojego mezusia brat przebywajac tam z musu :) kroil na tak malenkie kawalki watrobke , zeby nie gryzc tylko polykac - nienawidzil jej . Do dnia dzisiejszego powtarza ze filtow to on jesc nie bedzie ale jakby umieral z glodu bedzie lykal hihi
Odpowiedz
#16
Bo watrobke to chyba mało kto lubi a dzieci to już chyba najmniej chociaż akurat moim szkodnikom którzy sa mega wybredni posmakowala.
Co do zdrowotności to chyba jest tak ze nie każdy może ja jesc.Jak miałam anemie to kazali mi jesc bo podobno posiada bardzo dużo zelaza ale z kolei na mój cholesterol jest to produkt z listy absolutnie zabronionych, ale jak ktoś nie ma z nim problemu to wg mnie może szamac.
Odpowiedz
#17
Sywli masz racje:
anemia - wskazana
cholesterol - nie wskazana
Żelaza posiada bardzo dużo, podobno więcej niż chociażby szpinak.
mniammniammniam
Odpowiedz
#18
oj dużo więcej niż szpinak. podobno ze szpinakiem jest taka historia, ze ktoś pomylił się stawiając przecinek oznaczając zawartość żelaza w szpinaku i wyszło 10 razy więcej niż jest naprawdę. zanim to odkręcili, to już się utarło, ze szpinak jest tak bogaty w żelazo. choć oczywiście ma go sporo, jak większość zielonych warzyw, no ale bez przesady ;)
Odpowiedz




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości